Nar her derde deva
Grip başta olmak üzere kolestrol, tansiyon, ishal gibi birçok hastalığa yakalanma riskini en aza indiriyor...
15.12.2009 15:30
Özel Konya Farabi Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan narın, grip başta olmak üzere kolestrol, tansiyon, ishal gibi birçok hastalığa yakalanma riskini en aza indirdiğini bildirdi. Acar, yorgunluğu gideren narın kansere neden olan serbest radikallerle savaşan koruyucu bir etki gösterdiğini söyledi.
Narın eski dönemlerden beri pek çok hastalıkta bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanıldığını belirten Farabi Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar, "Nar, C, B1 ve B2 vitaminleri ve potasyum bakımından çok zengindir. Ayrıca bağışıklı sistemini kuvvetlendirecek antosiyanlar ve flavonoitler içerir. 100 gram narın içersinde, 259 miligram potasyum, 63 kalori, 8 miligram C, binde 3 de B2 vitamini bulunuyor. 1 su bardağı nar suyu günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25'ini karşılar. Gün içinde tüketilen bu meyve, yorgunluğumuzun giderilmesinde de büyük rol oynar." ifadesini kullandı.
GRİBE BİRE BİR
"Gribal enfeksiyonlar virüslerin neden olduğu hastalıklardır" diyen Hilal Acar, "Nar, içerdiği antioksidanlar sayesinde gribe neden olan virüsleri zararsız hale getirmeye yardımcı olmaktadır. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlara karşıda koruyucu etkisi kanıtlanmıştır. Antioksidan etkisi yeşil çay, portakal gibi besinlerden üç kat daha fazladır. Gripten korunmak için tablet şeklinde vitamin almak yerine nar yiyerek daha fazla antioksidan madde ve C vitamini sağlamış oluruz. Bu şekilde kansere neden serbest radikallere karşı bizi koruyacak bir silah görevini de üstlenmektedir." şeklinde konuştu.
ZAHMETİNİ DEĞİL SAĞLIĞINIZI DÜŞÜNÜN
Narı yemesinin zahmetli olduğunu, ancak sağlığa olan faydaları düşünülerek tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Farabi Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar, "Narı meyve olarak tüketebileceğimiz gibi suyunu sıkıp içmekte sağlık açısından oldukça faydalıdır. Suyunu sıkarken zar kısmındaki faydalı bileşiklerin de suyuna geçerek antioksidan etkisini artırmış oluruz. Narın tanelerini tatlılarda, kompostolarda kullanarak yiyeceklerimize lezzet katmış olduğumuz gibi, nar ekşisi olarak sos şeklinde salatalarda kullanırsak bağışıklık sistemimizi daha fazla kuvvetlendirmiş oluruz." dedi.
KAYNAK :
Haberturk
DİĞER BAŞLIKLAR
Her 5 kişiden birinde görülen reflü, özellikle mevsim geçişlerinde daha çok artıyor.....
Ani ölüm riski gelişebilir!...
13 yaşındaki genç kızın, statik elektrikle teması beyninin durmasına sebep oluyor. Genç kızın durumu 2008’de...
Bilmiyorsanız öğrenmeye bakın......
"Ne bulursam, onu yerim" diyorsanız potansiyel kalp hastası adayı olabilirsiniz....
Boyunda ağrıya yol açan nedenlere ve korunma yollarına yakından bakın...
ABD'de yapılan araştırmaya göre aşırı hırslılar daha az yaşıyor....
Kadınların daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için bu testleri yaptırmaları gerekir....
On altı saatte sigaradan arınan vücudu yeniden sigara dumanıyla doldurmanın öldürücü etkisi var!...
İşte ömrümüzü uzatacak 7 önemli gıda......
Sıcakların gelmesiyle beraber havuz sezonu da açılıyor. Fakat tam da bu mevsimde uzmanların uyarılarına kulak as...
Kontrolsüz kullananlar kendilerine biraz ilgi gösterenlere aşık oluyor!...